10.28.2008

Change your default settings


can you be bitter from the sweet?
resent the eaten fruit, the tasted honey?
curse paradise and long for hell?
chaste your body and cry over spillt milk?

can you sing without a voice?
and kiss without lips?
hate the beautiful and love the dark?
can you let yourself let go?

can you rid yourself of vanities?
change your default settings?
starve to death and overindulge?
sleep around and be complete?

can you capture a last chance?
rise up to the challenge?
be the one you want to be?
live in the now and predict the future?

can you doubt but still believe?
and learn how to pick yourself up?
look God in his face and reject him?
can you stand on the highest mountain and fall?

can you ever learn to live life alone?


Om det inte finns kaos runt en ENFP så har en ENFP en tendens att tillhandahålla kaoset. Och det blir inte alltid optimalt
Ett sätt att hålla koncentrationen uppe är att biffa upp beslutsmekanismen. Då gäller en del av de generella NF-råd dom jag gett tidigare: djupinlärning, idealism, insupa kulturer osv. Att du i dagsläget har svårt att hålla koncentrationen beror på att du tar in händelser från omgivningen genom skifta mental kontext hela tiden. Du är helt enkelt understimulerad. Jag tror också att ENFP:er är dömda (eller välsignade) till att bara kunna hålla på med saker de gillar. Vi är helt motivationsdrivna; ingen motivation, inget utfört.

Vad kan då få en ENFP att koncentrera sig?

Erfarenhet. Skaffa erfarenhet. ENFP:er äter information. N:et sammanfattar och inordnar hela tiden, mer information behövs! Bara för att någon annan nisse tycker att besöka Portugal är mäktigt, behöver det inte gälla dej. Besök Portugal och 46 andra länder istället. Gärna samtidigt Droppa sedan det och ta hand om barn med Down's syndrom i Uruguay. Byt till börsmäklare. Utveckla din moral. Gå igenom vad du anser vara rätt och fel, för du kommer i alla fall att försöka pressa in dina reseminnen i en etisk skepnad. ENFP:er tänker i termer om rätt och fel, det är det som är viktigt Träna dig allsidigt i att kunna hantera och leda en grupp, skriva en artikel, planera en trädgård, ge empati utan att gå under och gå sedan vidare. Lär dig slappna av. Lär dig fyra språk. Bli stark så att du kan vara god.

Bejaka din kreativitet.

Edit: Och använd solskyddsfaktor